Wat bieden wij?

Wat bieden wij?

Bij hondenschool Drenthe leert de hond niet alleen de basisoefeningen (zit, staan, af) maar ook bijvoorbeeld rustig in de auto blijven zitten, gekamd of geborsteld worden en meer van deze situaties. Iedere hond is uniek. Iedere hond heeft zijn eigen aanpak nodig. Bij Hondenschool Drenthe kiezen we de aanpak die het best geschikt is voor de hond en de baas die de hond begeleidt. De oefeningen zijn allemaal gebaseerd op de thuissituatie. Het blijft niet alleen bij het wandelen zonder trekken en het komen. Er wordt ook gewerkt aan het blijven in de auto, het rustig ondergaan van een borstelbeurt, het wachten voor de stoeprand, het met rust laten van fietsers en trimmers, het niet lelijk doen tegen andere honden, het normaal begroeten van visite, het rustig blijven in een restaurant, het ingeven van pilletjes, het toestaan van een onderzoek door de dierenarts enzovoorts. Wij willen graag bereiken dat u in deze cursus een stuk inzicht krijgt wat uw hond motiveert om bepaalde gedragingen uit te voeren. Zodat u na de cursus kunt zeggen; dat is de reden waarom mijn hond dit doet.

Puppy/Junior Basis cursus

Op het moment dat u een pup/hond heeft aangeschaft moet u zich realiseren dat er soms in de opvoeding foutjes insluipen waardoor de hond gedrag kan vertonen die door u niet gewenst is. Dit kan bijvoorbeeld zijn opspringen, aan de lijn trekken, dingen van tafel pakken of bijten tijdens het spelen… Soms staan we niet stil bij het feit dat wij soms verkeerde aandacht geven aan de hond zodat deze dit gedrag blijft herhalen. Dan kan het fijn zijn dat u hierin begeleid kunt worden tijdens een puppycursus. Hij of zij  leert daar ook andere soorten honden kennen, groot, klein, dik, kort of langhaar enz., zodat dit voor uw hond als een normaal iets wordt beschouwd. Dit is belangrijk, daar uw hond in onze drukke maatschappij, van alles tegen zal komen en hiermee zal moeten leren omgaan.

Soms besluiten mensen pas naar cursus te gaan als het gedrag van de hond niet meer altijd even leuk is. Of als je de hond op oudere leeftijd krijgt. De hond heeft dan vaak geleerd dat zijn gedrag leidt tot voor hem plezierige ervaringen. Trekken aan de lijn zorgt er immers voor dat hij in het park komt of bij die boom waar hij even zijn geurvlag tegen wil uitzetten. Tijdens onze cursus wordt het ongewenste gedrag omgebogen in gewenst gedrag en is de doelstelling dat de hond zich hier ook nog eens hartstikke plezierig bij blijft voelen.

Sport en Spel cursus

Bij de cursus Sport en Spel ligt de nadruk op de samenwerking en het plezier tussen eigenaar en hond.

De cursus sport en spel geeft je een unieke kans om samen met je hond actief als team bezig te zijn. Juist door het werken in teamverband, wordt de onderlinge band tussen jou en je hond versterkt. Leer je hond over obstakels springen, te zigzaggen tussen paaltjes, door tunnels rennen en nog veel meer! Het is een leuke manier om met uw hond bezig te zijn en de honden zelf vinden het prachtig. Hier heb je niet alleen profijt van op het veld, maar ook in de thuissituatie en buitenshuis. Honden die voldoende geestelijk worden gestimuleerd, vertonen beduidend minder probleemgedrag dan honden die niet voldoende worden gestimuleerd.

De cursus is geschikt voor alle honden, ongeacht leeftijd of ras. De lessen zijn zodanig ontwikkeld dat het voor iedereen op zijn of haar eigen niveau te volgen is.

Privé les

Wanneer kiest u voor privéles? Voor sommige mensen is het lastig om naar een hondenschool te gaan of om op vaste tijden te trainen. Misschien houdt u er wel gewoon niet van om in een groep te trainen of sluiten de lessen op de hondenschool niet aan bij uw persoonlijke wensen.
Soms verloopt de training van uw hond best goed, maar heeft u even een beetje extra begeleiding nodig om bij bepaalde oefeningen de puntjes op de i te zetten, of wilt u aan een specifiek gedrag van uw hond werken.

In al deze gevallen, biedt privéles voor u de oplossing.
Tijdens een privéles bepaalt u zelf waar, wanneer en wat u wilt trainen. Wij komen bij u thuis of naar een andere door u gekozen locatie, bijvoorbeeld bij u in de wijk of het bos. In overleg is trainen op een afgesloten trainingsveld ook mogelijk.
De trainingen zijn maatwerk: de lessen kunnen elk moment aangepast worden om beter aan te sluiten bij uw wensen. We werken aan oefeningen waarvan u graag wilt dat uw hond ze beheerst.

Neem contact op om een afspraak te maken.